You are currently viewing Totul despre halele metalice

Totul despre halele metalice

O investitie în spatii industriale, de depozitare sau pentru alte activitati, reprezinta o cheltuiala majora pentru orice companie. Exista însa o alternativa excelenta si mult mai ieftina: constructia de hale metalice. Acestea sunt realizate pe structura metalica, închiderile pot fi din panouri sandwich, tabla cutata sau casete metalice de fatade de diferite grosimi, cu acoperis în una sau mai multe ape realizate din panouri sau din tabla, vata si membrana care sa asigure un anumit confort termic, în functie de utilizare.

Avantajele utilizarii de hale metalice

Alegerea construirii unei hale metalice este optiunea perfecta pentru orice antreprenor care are nevoie de un depozit pentru marfuri, un spatiu industrial sau un loc unde se pot desfasura activitati standard de productie. De asemenea, se recomanda hale metalice pentru sectorul industrial sau agricol, în structura de asamblare utilizandu-se otel de înalta rezistenta protejat anticoroziv cu grund si vopsea si profile din metal zincat. Asamblarea se realizeaza rapid prin elemente demontabile (suruburi si piulite); perioada în care se realizeaza infrastructura este si perioada în care se realizeaza structura metalică, astfel, la definitivarea fundatiilor (se pot utiliza chiar si fundatii prefabricate, transportate si montate direct pe patul de balast bine compactat), structura metalica este livrata în santier si asamblarea se realizeaza foarte repede.

Utilizarea otelului în constructia de hale este produs de marii producatori internationali care atesta calitatea acestora prin declaratii de performanta, certificate de calitate si declaratii de originalitate:

–       Pretul redus.

–       Timp redus de productie. Multe dintre componentele utilizate pentru construcția de hale metalice sunt standardizate ( profile metalice/europrofile ). Este un proces care nu necesită mult timp de productie, astfel încat constructia halei poate incepe repede, iar finalizarea va fi în termenul stabilit.

–       Asamblare rapida. O echipă specializată poate finaliza constructia unei hale metalice ( infrastructura si închideri perimetrale cca 400mp) în 30 de zile. Din acest motiv, este o varianta apreciata de multi antreprenori care doresc solutii rapide pentru afacerea lor.

–       Întretinere redusa. Deoarece structura unei hale metalice este din otel, iar restul materialelor folosite sunt la fel de rezistente, constructia finala nu necesita lucrari majore de intretinere, cum este cazul constructiilor din beton sau caramida.

–       Design suplu. Materialele folosite permit obtinerea acelorasi avantaje precum în cazul materialelor traditionale, însa designul peretilor si al elementelor de constructie este subtire. Avantajul este ca suprafata utila nu este afectata, astfel încat vei putea profita la maxim de dimensiunea halei metalice.

–       Structura stabila si rezistenta la cutremure. Halele metalice sunt structuri realizate din otel, cu fundatii de beton armat. Întreaga structura este extrem de rezistenta atât la factorii externi, cât si la greutatea din interior sau alte actiuni mecanice la care este supusa.

–       Impermeabilizare. Materialele folosite la constructie si finisare, precum si tehnicile de montare, asigura o constructie complet impermeabilizata, unde nu există nici cel mai mic risc de infiltratii ale apei.

–       Conservarea energiei si protectia mediului. Multe dintre componentele halelor metalice sunt realizate din materiale reciclate si sunt, la rândul lor, reciclabile. Impactul asupra mediului înconjurator, atât pe perioada constructiei cat si a exploatarii, este extrem de scazut.

Principalele domenii în care se pot utiliza hale metalice:

Agricultura. Pot fi folosite hale metalice atat pentru depozitarea recoltei cat si pentru amenajarea de ferme. De asemenea, aceste structuri pot proteja utilajele atunci când nu sunt folosite.

Depozitare. Marfuri, bunuri, echipamente electronice, materiale de constructii sau plante, pot fi cu succes depozitate si stocate în depozite realizate în hale industriale.  

Productie. Indiferent de domeniul de activitate, într-o hala metalica poate fi instalata orice linie de productie. Activitatea poate fi pornita în cel mai scurt timp, astfel încat si generarea de profit va fi foarte rapida.

Service auto. Toate echipamentele necesare pentru functionarea unui service auto pot fi instalate rapid într-o hala metalica. Rampe, elevatoare, compresoare, echipamente de diagnoza si testare, pot fi instalate cu succes într-o hala de dimensiuni potrivite.

Industria alimentară. Procesarea carnii, industria laptelui sau procesarea cerealelor sunt de asemenea activitati care se pot desfasura în mod ideal în hale metalice.

Agrement. Orice sport poate fi practicat în hale metalice amenajate corespunzator. Acestea pot fi si multi-disciplinare, astfel încât sa nu limiteze activitatile care pot fi desfasurate. Tenis, baschet, handbal, fotbal, volei, fitness etc. pot fi practicate de sportivi în siguranta, deoarece halele metalice respecta toate normele legal impuse pentru siguranta persoanelor.

Designul si structura acestor hale metalice permit adaptarea la diverse functionalitati, indiferent de nevoile existente, din punct de vedere al formei sau dimensiunii.

Afla aici pretul estimativ al unei constructii!